Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

5 konfliktuskezelési módszer - Mikor melyik válhat be?
#konfliktus
2023.11.05.

5 konfliktuskezelési módszer - Mikor melyik válhat be?

Gyakran előfordul a legjobb barátok között is, hogy vita támad, vagy azt érzed, hogy „valami nem stimmel”, már nem úgy viselkedik veled, mint korábban. Ilyenkor robbanhat ki egy konfliktus, aminek a megoldása kettőtökön múlik.

Segítség! Hipochonder vagyok!
#hipochonder
2023.11.03.

Segítség! Hipochonder vagyok!

Bármilyen betegségről hallasz, azonnal vizsgálgatni kezded magad, és a tüneteket sorra észleled? Ha valaki eltüsszenti magát a közeledben, pár perc múlva már úgy érzed, be is lázasodtál? Ha köhögni kell, már a tüdőrák jeleként fogod fel, és azonnal keresgélni kezded a neten a túlélési esélyekről szóló cikkeket? Akkor lehet, hogy hipochonder vagy!

A halál felfogása a különböző kultúrákban
#halál
2023.11.01.

A halál felfogása a különböző kultúrákban

Mostanság a halál tabu téma. Ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2023.10.31.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

27 módszer, mely segít lazítani
#relax
2023.10.28.

27 módszer, mely segít lazítani

Miért pont 27? Miért ne? És ez még csak a kezdet! Az ,hogy az emberek egyre többet keresgélnek a neten a „Hogyan relaxáljunk?” címszó alatt, határozottan jelzi, hogy a modern élet túlságosan is sok stresszel jár. Miért érezzük úgy az időnket megtakarító találmányok sora ellenére, hogy állandó rohanás az életünk?

Nemi erőszak: tudnivalók baj esetén
#nemi erőszak
2023.10.27.

Nemi erőszak: tudnivalók baj esetén

Az egyik legfontosabb dolog, amiről beszélni kell, hogy mit is jelent a nemi erőszak. Ha hallunk olyan hírt, hogy megerőszakolnak valakit, nem tudjuk elképzelni, hogy miért nem védekezett. Ha pedig mégis, akkor hogyan lehetett megerőszakolni?

Magabiztosság – túl sok, túl kevés?
#magabiztosság
2023.10.25.

Magabiztosság – túl sok, túl kevés?

A magabiztosság az a képesség, hogy őszintén és tiszteletteljesen beszéljünk önmagunkért. Minden nap kerülünk olyan helyzetekbe, amikor az önérvényesítés segíthet nekünk – például, ha valakivel randevúzunk, felkeresünk egy tanárt egy kérdéssel, vagy ha jól teljesítünk egy állás- vagy egyetemi interjún. De hogyan lehetünk optimálisan magabiztosak?

Chat etikett
#chat
2023.10.22.

Chat etikett

A chatelés immár a legismertebb és legtöbbet használt kommunikációs csatornává nőtte ki magát, ezért a hozzá kapcsolódó viselkedési normákat is fontos megismernünk.

A szexting veszélyei
#szexting
2023.10.18.

A szexting veszélyei

Ismersz olyan fiút vagy lányt, aki meztelenül ment az iskolába? Biztosan nem, viszont ismerhetsz pár olyan embert a suliból, akiről már láttál meztelen fotót, azért, mert szextingelt - azaz megosztott másokkal olyan fotókat vagy videókat, melyeken meztelenül látható.

Tényleg szerelmes vagy?
#szerelem
2023.10.16.

Tényleg szerelmes vagy?

Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű. Ami számodra szerelemnek tűnik, lehet, hogy nem több a másik iránt érzett vonzalomnál. Igazából mi a szerelem? Miért akarsz épp azzal a valakivel együtt lenni, miért nem valaki mással? Miért ér véget a szerelem? Ezeket a kérdéseket korántsem egyszerű megválaszolni, de mi megpróbálkozunk vele.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2023.10.14.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?

Mit kell tudnunk a stresszről?
#stressz
2023.10.10.

Mit kell tudnunk a stresszről?

”A stressz az élet sava-borsa”. „ Stressz - mentes állapot a halál”. „A stressz nem mindig valamely káros hatás következménye”. „A stressz nem olyasmi, amit el kell kerülni.” – Dr. Selye János gondolatai a stresszről ma is örökérvényűek.

Tanuld meg szeretni önmagad!
#lélek
2023.10.08.

Tanuld meg szeretni önmagad!

Gyakran hallhatod, hogy amíg valaki nem képes önmagát szeretni, nem képes másokat sem szívébe fogadni. Azt is mondják, hogy ne is várd mástól, hogy szeressen téged, amíg te nem élsz békében önmagaddal.