karácsony
#Lélek

Így teremts karácsonyi hangulatot!

2013.12.16.
1 perces olvasási idő

Itt vannak az ünnepek, de a szürke hétköznapok sokszor azt is feledtetik velünk, hogy lassan beköszönt sokunk legkedvesebb ünnepe, a karácsony. Néhány egyszerű ötlet azonban segíthet, hogy karácsonyi hangulatba kerülj.

Dekoráld a lakást!

Ki mondta, hogy a lakást csak az ünnepek előtt pár nappal szabad elkezdeni díszíteni? Már jóval korábban nyugodtan elkezdheted a lakás karácsonyi dekorálását. Jó ötlet, ha feldíszíted a tükrök kereteit, és adventi koszorút helyezel az asztalra. De remek ötlet szép, színes gömböket elhelyezni a például egy tálban és az asztalra helyezni, piros és zöld asztalterítővel teríteni, vagy ilyen színű drapériával leteríteni a díványt. Jópofa ötlet még az ajtódísz, amely készülhet valódi fenyővel vagy színes, csillámos papírokból és karácsonyi díszekből.Karácsonyi dísz - Illusztráció

Elő a karácsonyi illatokkal!

A karácsonyhoz jellegzetes illatok is tartoznak, ilyen a fahéj, a mézeskalács, a szegfűszeg. Ma már kaphatóak olyan illatgyertyák, amelyek pont ilyen illatokkal telítik meg a lakást.

De az is jó gondolat, ha már karácsony előtt kipróbálsz néhány karácsonyi receptet, és ezzel már az ünnepek előtt klassz illatokkal telik meg a lakás, ráadásul így biztosan jól sikerül majd a karácsonyi süti is. Szintén karácsonyi illatot varázsol a lakásba, ha egy szép narancs héját bevagdosod és a résekbe szegfűszeget raksz.

Ne hagyd utolsó percre a vásárlást!

Szintén könnyebben kerülsz karácsonyi hangulatba, ha már az ünnepek előtt listát készítesz arról, kinek mit szándékozol ajándékozni, sőt, még a nagy tolongás előtt be is szerzed az ajándékok nagy részét. Ráadásul ha elég jó a kézügyességed, akkor magad is készíthetsz jópofa ajándékokat szeretteidnek (például asztali díszeket).

Még néhány tipp

  • a dekorálásba a családot és a párodat is bevonhatod
  • az ajándékokat nemcsak megveheted korábban, de hamarabb be is csomagolhatod, szépen előkészítheted őket
  • a kedvenc karácsonyi CD-idet és filmjeidet is elkezdheted lejátszani az ünnepek előtti hetekben.

(Forrás: Fókuszban a Nő)