Betegségek, nátha

#Betegségek #nátha

63 db cikk a témában

#stressz
2019.12.29.

Stressz és hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen

A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Mit tehetünk a jó közérzetünkért?

#Nátha
2019.10.04.

Hogyan küzdd le a náthát lépésről lépésre?

Kaparó érzés a torkodban, fájó fej és test. Igen, mindez arra utal, hogy ismét ledönt a lábadról a nátha. Ám mindez nem jelenti azt, hogy szenvedned kell. Tippjeink segítségével leküzdheted a náthát még mielőtt az komolyabbra fordulna, és már egy napon belül jobban fogod érezni magadat! Haladjunk lépésről lépésre!

#szag
2019.04.30.

Mi okozhatja a szaglás csökkenését?

A szaglás csökkenését nátha, túlzásba vitt orrcsepp vagy orrspray használat is okozhatja, de orrpolip miatt is bekövetkezhet. A szagok érzékelésére való képesség elvesztése korral is járhat, de súlyos betegségeket is jelezhet.

#torokfájás
2017.05.04.

Elbánt veled az időjárás? 5 tipp a torokfájás enyhítéséhez

A változékony időjárás miatt ismét egyre többen panaszkodnak torokfájásra. A tünetek enyhítésére házi praktikákat érdemes bevetni az első napokban, de hosszabb ideje fennálló, vagy erősödő panaszok esetén orvosi vizsgálat szükséges.

#asztma
2016.02.15.

5 tény az influenzáról

A minden évben jelentkező influenzajárvány ellen nem csak lehet, de érdemes is védekezni és az sem árt, ha eloszlatunk néhány gyakori tévhitet.

#influenza
2016.02.06.

Az influenza nem játék, vedd komolyan!

A téli időszak jellegzetes betegsége az influenza, amelynek szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek - ezért nem érdemes azok kialakulását kockáztatni.

#influenza
2016.01.25.

6 tipp az influenza és a megfázás megelőzésére

Képzeld el azt a helyzetet, hogy a padtársad köhög melletted, a menzán a hátad mögött tüsszög valaki, a buszon pedig szinte mindenki szipog körülötted! Van esély arra, hogy elkerüld valahogy a vírusokat és bacikat?

#orr
2015.12.28.

Az orrszárazság okai és kezelése

A száraz orrnyálkahártya feszítő érzése minden lélegzetvételnél nemcsak kellemetlen, de számos egészségügyi problémához is vezethet: gyakori orrvérzés jelentkezhet, a betegek fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre. Mik a kialakulás okai? Hogyan lehet megelőzni?

#orrcsepp
2015.12.16.

Lehet orrcsepet túladagolni? - A szakértő válaszol

Az orrcsepp dobozára az van írva, hogy naponta háromszor, de főleg ha suli van, kb. egy óra múlva már nem is érzem a hatását, tehát nekem naponta öt-hatszor kéne befújni. Lehet belőle bajom? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#immunrendszer
2015.12.11.

Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia vagy autoimmun betegség is lehet. Dr. Kádár János immunológus segítségével összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló rendellenességeket.

#nátha
2015.10.27.

Lábalj ki a náthából!

Itt van az ősz, vele együtt pedig a hideg, ködös reggelek, mikor a szürke hétköznapok után nagyon örülünk egy-egy kósza napsugárnak. Örülnek a vírusok is, melyek velünk együtt kapnak ilyenkor új erőre, és a napsütés csalóka hatása miatti felületes öltözékünk segítségével készek a támadásra.

#Nátha
2015.10.10.

Megfázás asztmásan

Ha asztmás vagy, akkor a megfázás nagyban súlyosbíthatja a tüneteket. Fontos, hogy megértsük az asztma és a megfázás tüneteit, és tudjuk, melyik gyógyszert kell használni, amikor előjönnek rajtad az asztmás rohamok. A következő tippek és információk segíthetnek neked megbirkózni az asztma kellemetlen tüneteivel.