Betegségek, daganat

#Betegségek #daganat

91 db cikk a témában

#rák
2012.04.23.

A diagnózis rák, a halál oka szívroham

A rák diagnózisa után is a teljes egészség biztosítására kell figyelni - érvelt annak az amerikai kutatócsoportnak a vezetője, amely tanulmányában azt vizsgálta, milyen betegségben halnak meg a rákbetegek.

#koffein
2012.04.18.

Koffein és mozgás: csökken a bőrrák kockázata

A nap ultraibolya-sugárzása által okozott rosszindulatú, daganatos elváltozások miatt sokan már nem is mernek napozni, vagy csak különféle óvintézkedések mellett. Amerikai kutatók állatkísérletei azt jelzik, hogy a rendszeres mozgással párosuló koffein fogyasztásával a bőrrák kockázata jelentősen csökkenthető.

#petefészekrák
2012.04.09.

Petefészekrák és testalkat összefügg?

A nagyobb testsúly növeli a petefészekrák előfordulásának valószínűségét, és a magasabb nőknek is némiképp nagyobb a kockázatuk - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.

#rák
2012.03.27.

Rák: beszélgetés a családdal és a barátokkal

A rák diagnózisa nem csak neked, de barátaidnak és családtagjaidnak is rettenetes, lesújtó lehet. Az emberek gyakran nem is tudják, hogy mit mondjanak. Valószínűleg szomorúak, aggódnak, kellemetlenül érzik magukat, és tartanak tőle, hogy még inkább nyugtalanná fognak tenni. Rettenetesen félnek attól, hogy elveszíthetnek.

#melanoma
2012.03.22.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

#őssejt
2012.03.16.

Mik azok az őssejtek?

Olyan sejtek birtokában vagyunk, amelyek szinte mindent "tudnak", mindenre "kiképezhetők" és felhasználhatók - fantasztikus, új lehetőségeket nyitnak a modern orvoslásban. Sokan így könyvelik el az őssejtek tulajdonságait és szerepüket. Bár van igazság a megállapításban korántsem ilyen egyszerű a még sok tévedést, homályt és félreértést tartalmazó őssejttéma.

#rák
2012.03.07.

Lehet gyerekem a rákkezelés után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rákkezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor csemetéd szülessen?

#rák
2012.03.01.

Tudj meg többet a rákról!

A rák egy gyűjtőnév, ami több mint 100 betegséget tartalmaz, melyekben a sejtek kezdenek kinőni az egészséges szabályozás ellenőrzése alól a test egy bizonyos részén. Bár sokfajta rák létezik, mind azzal kezdődik, hogy a rendellenes sejtekre nem hat többé a szervezet irányítása. Kezelés hiányában halálhoz is vezethet.