Betegségek, daganat

#Betegségek #daganat

91 db cikk a témában

#betegség
2014.11.16.

A korai felismerés titka

Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, súlyos következménytől menekülünk meg általa. Dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical radiológusa szerint a korai diagnózisok felállításának egyik legalkalmasabb, biztonságos eszköze az ultrahang.

#pajzsmirigy
2014.11.15.

Az elhízás növeli a pajzsmirigybetegségek rizikóját

A mai napig nem eldöntött tény, hogy a gyarapodó súly a pajzsmirigybetegségek egyik tünete vagy éppen az elhízás növeli-e a pajzsmirigy betegségek rizikóját. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa összefoglalta a gyanakvásra okot adó tüneteket.

#rák
2014.11.11.

Gyakori kérdések a rákról

Pedig fontos, hogy ismerjük a rákos betegség mechanizmusát, a kialakulását elősegítő tényezőket, és azt, hogy mit tehetünk a megelőzés érdekében! Ez a tájékoztató röviden összefoglalja a rákkal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

#rák
2014.11.10.

A rákos megbetegedés kezelése

A hagyományos rákkezelés három részből áll: operáció, kemoterápia és sugárterápia. Egy ember akár mindhárom terápiában részt vehet a gyógyulás érdekében, egyeseknek csak az egy vagy két eljáráson kell átesnie.

#hpv
2014.11.05.

A HPV a férfiakra is veszélyes

Való igaz, hogy a HPV (humán papillomavírus) a legtöbbször a nőket fertőzi meg, ám a férfiak sem védettek ellene. A vírus egyes fajtái rákot okozhatnak, így igen fontos a vírus megelőzése, illetve kezelése.

#rák
2014.10.08.

Fertőzések és láz rákos betegnél

A fertőzéseket nem szabad félvállról venni, különösen akkor, ha rákos betegségben szenvedsz. A fertőzések leggyakoribb jele a láz. Ezért ha lázad van, hívd az orvosodat! Elmondjuk, miért.

#vér
2014.10.03.

Hogyan működik a transzfúzió?

A transzfúzió naponta életeket ment. Vérátömlesztést azoknál alkalmaznak, akik megsebesültek, műtétre volt szükségük, akiknek a rákos megbetegedésük miatt kezelése volt szükségük, valamint azoknál, akik olyan betegségben szenvednek, amely a vérükkel kapcsolatos, amilyen például a sarlós vérszegénység.

#bőr
2014.10.02.

Bőrbiopszia fajtái, menete

A biopszia során az orvos vagy sebész mintát vesz egy szövetből, sebből vagy daganatból, amely segítségével a szakértők ki tudják deríteni, hogy pontosan mivel is állnak szemben.

#hang
2014.09.08.

Hangszalag polip: a hang túlerőltetése is okozhatja

A hangszalag polip műtéti úton megszüntethető, a beteg 4-5 napos hallgatás után elkezdhet újra beszélni. Ha az elváltozást a helytelen hangképzés okozta, akkor a kiújulást csak a helyes beszédtechnika elsajátításával lehet megelőzni.

#gyomor
2014.09.04.

A gyomorégés és a rák

Egy új kutatás szerint a gyakori gyomorégés megnöveli a torok- és hangszálgyulladás kockázatát. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a reflux kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

#hpv
2014.06.30.

Hogyan védekezz a méhnyakrákért felelős HPV-vírus ellen?

Bár a méhnyakrákért felős HPV-fertőzések 90 százalékával a szervezet általában két éven belül megbirkózik, a maradék 10 százalék komoly veszély forrása lehet. A védőoltás azonban bárki számára elérhető. Aki kéri, három oltással szinte teljes védettséget kaphat a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV-vírus ellen.

#mellrák
2014.06.26.

Csökkenthető a mellrák kockázata

A túlsúlyról számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét hangsúlyozta dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szülész-nőgyógyásza.

#pajzsmirigy
2014.05.13.

A pajzsmirigydaganat tünetei

Többségük jól kezelhető, a gyógyulási arány magasabb, mint más daganatos betegségek esetében. Rendszerint a nyelési nehézség, nyaki duzzanat és tartós rekedtség viszi orvoshoz a beteget. A betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Prof. Balázs Csaba endokrinológus foglalta össze.

#kórház
2014.05.10.

Tanácsok a kórházi tartózkodásod idejére

Kórházban ragadtál? Kórházban tartózkodni, akármilyen időtartamról is legyen szó, nem valami olyan dolog, amit a tinik vagy az emberek maguktól választanának. Néhány tippet szeretnénk megosztani veled, melyekkel a legtöbbet tudod kihozni a kórházi tartózkodásodból, és pár olyan dolgot is olvashatsz, melyen érdemes elgondolkodnod.