Baj lehet belőle?...

2014.11.04.
Az a problémám,hogy nagyon sok étel van amit nem tudok megenni.Kiskoromba,én voltam az első gyerek és anyukám nem merte belém tömni azt amit nem akartam finnyásságból megenni,és most odáig fajult a helyzet,hogy egy zöldséget sem tudok nyersen megenni,mert egyszerűen vissza jön.Főzve pl.: a borsót és répát megeszem,de mást nem.Gyümölcsökkel is ugyanez a bajom,mert semmit sem tudok lenyelni ami hazai kivéve az epret és az almát.Inkább a banán,narancs az amit szivesen fogyasztok.Gyümölcsléként például megiszom,de más formában nem.Szedek már hosszú ideje A,B,C és D vitamint,de akkor sem ugyanolyan.Ezért nagyon izzadok,simán ha csak fekszek megizzadok és nagyon-nagyon.Szagát sem mindig veszi el a dezodor,akár milyet próbáltam (dezodor,spray,stift,golyós) nem használ.A hajam már 3 hónapja nagy mennyiségben hullik,a körmöm folyton letör és van úgy hogy a már beállt ciklusom nem úgy jön ahogy kellene,kihagy akár 5 hónapot is,pedig már egy éve rendszeres.Nagyon fáradékony és sápadt vagyok állandóan,könnyen betegszek meg most is lázam van.Lehet ebből később nagyobb problémám?Köszönöm a választ előre is!

Szakértőnk válasza a Baj lehet belőle?... kérdésre

Kedves Levélíró!

Az egészséges élet egyik fontos eleme az egészséges (rendszeres, változatos, kiegyensúlyozott) táplálkozás. A felsorolt tünetek miatt feltétlenül javasolt lenne egy általános (háziorvosi) vizsgálat, és az ő megítélése alapján egyéb vizsgálatok (pl. labor).

Próbálj lassan, fokozatosan változtatni az étkezési szokásaidon, ha pedig ez nem megy egyedül, kérd evészavarok kezelésében jártas pszichológus segítségét. A fiatalkori táplálkozás nagyon is kihat a felnőttkori egészségedre, tehát mihamarabb lépni kell.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor