Mit tegyek? Hogy fogyjak le?

2014.08.28.
14 éves leszek, és 162centi magas és 54-55kg vagyok. Soha nem voltam vékony, és az édesanyám is, mondjuk ki, kövér. Apu sem az a hú de nagyon vékony. Folyamatosan edzek(röplabdázok és itthon gyakorlatokat végzek), próbálok odafigyelni mit és mennyit eszek, bár ez a szüleim mellett nehéz, hisz nálunk a hagyományos zsíros, húsos, magyaros ételek vannak, és nem igazán lehet válogatni. :-/ Azonban mégis úgy érzem van rajtam felesleg. Van hasam, a combom összeér. A gimnáziumba, ahova járok szinte mindenkinek lapos hasa van, szép alakja... nem úgy mint nekem. A fejemmel még nem is lenne baj, csak olyan átkozott kerek, hogy az valami hihetetlen. "Pufi-pofi", komolyan.. mint egy óvodás. Emellett rettegek attól, hogy soha nem lesz barátom, mert ugyanis... ki akarna egy ilyen "szörnyeteggel" járni, amikor ott van a többi vékony bombázó?! :-(
Mit tegyek? Hogy fogadjam el magam? Vagy hogy fogyjak le? Sokszor amikor már úgy érzem nem bírom sokáig, az öngyilkosságon gondolkozok... :'(
Előre köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? Hogy fogyjak le? kérdésre

Kedves Levélíró!

Őszintén elszomorodtam a soraidat olvasva.. Ha a paramétereidet megnézed, akkor semmiképpen sem vagy körvérnek nevezhető, sokkal inkább az a trend, hogy manapság kifejezetten vékony (időnként túl vékony) lányok a trendik.

Hogy szerintem mit kellene tenned? Folytatni a mozgást, bármilyen fajta legyen is az. A mozgás feldob, jó érzéssel tölt el és nem utolsó sorban segít az önbizalmad növelésében. Természetesen nem mindegy az sem, hogy mit, mikor és mennyit eszel. Mivel jelenleg a szüleid háztartásában élsz, nyilván valamennyire az ő étkezési szokásaikat kell követned. Érdemes átgondolni, hogy mik azok az ételek, amiket pl. az iskolába is magaddal tudsz vinni és egészségesek: pl. zöldség-gyümölcs, müzli(szelet), teljes kiőrlésű péksüteményből készült szendvics (sok igény jellegű zöldséggel) stb. Érdemes arra is odafigyelned, hogy este már csak kisebb adagokat egyél, és este kb. 7 után lehetőleg már ne. A cukrozott üdítőket és csipszeket stb. jó volna teljesen elhagyni az életedből.

Még egy jó tanács a végére: próbáld meg magadat ne másokkal összehasonlítva személni, hanem észrevenni a saját erősségeidet.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor