Fogyáááááááás!

2013.01.12.
Kedves doktornő ! az a gondom.. hogy elég kövér vagyok (vagyis annak érzem magam) .sokan cikiznek az alkatom miatt de ezn szeretnék javitani...sok módszert megpróbáltam..de semmisem hatott ... az tény hogy nagy csokimániás vagy :$ de akkor is letudok mondani róla..de tényleg semmi sem hat.. 180 cm és 87 kg vagyok.. mit tegyek h csinosabblegyek?

Szakértőnk válasza a Fogyáááááááás! kérdésre

Kedves Levélíró!

A csokoládé rendszeres fogyasztása sajnos nem összeegyeztethető a testsúlycsökkentéssel, de ugyanez elmondható egyéb, sok cukrot és zsírt tartalmazó ételekről is. El kell fogadnod, hogy ha fogyni szeretnél, és ha az alacsonyabb testsúlyt meg is akarod tartani, akkor muszáj betartanod néhány szabályt. Például: a finomított szénhidrátot (cukor, finomliszt) tartalmazó ételek csaknem teljes kiiktatása. Helyette olyan ételeket válassz, amelyek teljes kiőrlésű lisztből készülnek, és ezeket is csak mértékkel edd. Kerüld a fölösleges zsírokat (pl. felvágottak, bő olajban sült ételek stb.). Fogyassz bőven zöldség és gyümölcsféléket. Ezek csak a főbb szabályok, ha olvasgatsz a régebbi válaszok között, megtalálod a részleteket is.

A másik fontos dolog a testomzgás: sportolj gyakran és rendszeresen. Errúl úgyszinén írtam már.

Meg kell értened, hogy a döntés a te kezedben van: ha eléggé elszánt és kitartó vagy, néhány hónap múlva jóval vékonyabb és csinosabb lehetsz.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor