Nőgyógyászati vizsgálat

2011.08.03.
Jó napot kívánok!Nőgyógyászati vizsgálatról szeretnék a barátnőm nevében kérdezni,ez lesz neki az első,és már elolvasta mit is csinálnak,de sokkal inkább fél,hogy ne kelljen alul semmibe végig vonulnia az orovos előtt.Az lenne a kérdésem,elég szégyenlős a barátnőm,a szoknyát az nem szereti ,nincs is emiatt neki.Be szabad menni neki bugyiba,hogy még se alul meztelenül kelljen és majd csak az ágy előtt,mielőtt felfeküdne ott levennie?És ahova ő akar menni,ott van vizsgálóágynál függöny azt elhúzzák?Ha nem húzná el az orvos akkor kérheti hogy elhúzza,mert nem szeretné ha belátna az asszisztensnő?Tudja hogy nem úgy nézne rá,de akkor is igen szégyenlős.Vagy hogy kell ezt a helyzetet elképzelni?
Egy igen gátlásos

Szakértőnk válasza a Nőgyógyászati vizsgálat kérdésre

Kedves Levélíró!

Az asszisztens jelenléte kötelező a vizsgálat ideje alatt, hiszen egy harmadik személy tudja igazolni azt, hogy az orvos midenkor az adott szituációnak megfelelően viselkedett és járt el (amennyiben kérdést szenvedne a dolog), továbbá ő asszisztál az orvosnak (a kezébe ad eszközöket stb.). Mind az orvos, mind az asszisztens naponta sok-sok beteget lát el, ráadásul tisztában vannak azzal, hogy ez egy kényes helyzet a beteg számára. Tehát nem fog senki sem bámulni, teljesen természetesen fognak viselkedni.

Szerintem ha egy kicsit hosszabb pólót vagy pulóvert vesz a barátnőd, akkor kiküszöböli azt, hogy a vetkőzőtől a vizsgálóasztalig alul semmiben kelljen átmennie. Célszerű az alsóneműt az öltözőben hagyni, hogy az öltözködéssel már ne kelljen időt tölteni a vizsgálat előtt.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor