válasz az előző kérdésemre

2011.03.28.
Tisztelt doktornő!
Elsősorban köszönöm válaszát erre a kérdésemre : http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/csak_lanyoknak/8152
Ehhez lenne a következő hozzáfűznivalóm, a leleten a következő áll: Vaskos endometriumban 6*4 mm-es peteszák, benne szikhólyag sejthető.
Van még reményem? Az orvos szerint kb 5 hetes, de én 5 hete le sem feküdtem senkivel, 7 hete és 3 hete volt egy aktus de közte nem, a 7 hetes után megjött, a 3 hetes után vettünk a terhességi tesztet az aktus után 14 nappal és negatív lett, óvszer ami nem lyukadt ki, spermaölő, annyira kétségbe voltam esve hogy legalább 30 lelkisegély szolgálatot probáltam felhívni kisebb nagyobb sikerrel, ön szerint még van remény , hogy nem vagyok terhes?

Szakértőnk válasza a válasz az előző kérdésemre kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos (most kifejezetten a te esetdre értem azt, hogy sajnos) ez eléggé egyértelmű lelet. A petezsák jelenléte egyértelműen terhességre utal. A terhességi kort nem a fogamzás időpontjától számítjuk (hiszen az nagyon bizonytalan lehet), hanem az előző menstruáció kezdetétől. Tehát (szabályos, 28 napos ciklust figyelembe véve) a vérzés elmaradásakor a terhesség már 4 hetes. A tesztek nem minden esetben képesek 14 nappal az aktus után biztosan jelezni a terhességet.

Próbálj kicsit megnyugodni, és beszéljetek a pároddal. Mérlegeljetek, hogy meg tudjátok, meg akarjátok-e tartani a babát. Ez hatalmas felelősség, és a szüleitek véleményét is ki kellene kérni a meghozásához. (Azt ugyan nem tudom, a párod mennyi idős, függ-e még a szüleitől.) Ilyen idős terhességet még meg lehet szakítani, erre a 12. hétig van mód. Ha így döntetek, akkor jobb lenne minél hamarabb túlesni az abortuszon, mivel egy kisebb terhesség megszakítása kisebb lelki és testi megrázkódtatást jelent számodra. Természetesen a baba megtartása is válaszható út lehet, ne vessétek el rögtön ezt a gondolatot sem. Nem lesz könnyű döntés, sok erőt kívánok hozzá. Ternészetesen ha tudok bármiben segíteni, akkor írj nyugodtan.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor