Mitől lehetek terhes?

2011.02.02.
Kedves Szakértő!
A szexuális életet most kezdő lány vagyok. Már sok mindenről tájékozódtam, de még lenne néhány megválaszolatlan kérdésem. A barátommal eldöntöttük, hogy eleinte óveszerrel fogunk védekezni, mert én idegenkedem a tablettától, azonban nem vagyok teljesen nyugodt. A spermiumok tényleg csak akkor termékenyíthetnek meg, ha effektív bekerülnek a hüvelyembe, vagy valahogy (kézzel például) feljuttatjuk őket? Tehát nincs esély teherbeesésre akkor ha:
- Együtt alszunk és mindkettőnk alsója átnedvesedik, DE van rajtunk ruha?
- Vízben pettingelünk, a barátom elélvez de nem történik behatolás?
- A barátomat orálisan elégítem ki, utána a kezemet letöröljük egy zsebkendővel és véletlenül hozzányúltam a nemi szervemhez (a hüvelynyílás közvetlen közelében)?
Amennyiben ezek az esetek előfordultak, vegyek terhességi tesztet, vagy nem szükséges? A menstruációm megjött rendesen, de mivel PCO-s vagyok, nem bízom teljesen benne.
Elnézést, ha nagyon buták a kérdéseim, de úgy gondolom, jobb tájékozódni mindenről!
Várom mihamarabbi válaszukat, eléggé aggódom!
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mitől lehetek terhes? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ne viccelj! Ezek olyan kérdések, amiket tényleg nem árt feltenni. Az mindegy, hogy itt vagy máshol, de a lényeg, hogy választ kapj rájuk.

A felsorolt esetek egyikében sem kell terhességtől tartanotok. Mindenesetre azt javaslom, hogy ha bármelyikőtök keze spermával érintkezik, akkor mossatok kezet, mielőtt a szeméremtesthez vagy a hüvelyhez értek.

Ha a vérzésed időben és a szokásos erősséggel megjött, rendes ideig tartott, akkor nem kell terhességtől tartanotok.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor