Erős folyás

2010.06.18.
Nő vagyok.Van egy barátom már elég hosszú ideje. Azt vettem észre(már nem most),hogy a nemiszervemnél sok folyásom vagyis váladékom van.Ez néha a közösülésnél is gondot okoz,mert a barátom nemiszerve váladékos.Sokszor még a bugyim is olyan szokott lenni.Kérem segítsenek hogy miért lehet ez.Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Erős folyás kérdésre

Kedves Levélíró!

Minden nő tapasztal hüvelyi váladékozást, ez normális. A mennyisége egyénenként más lehet, illetve a ciklus különböző napjain is változik. A fehérneműn nyomot hagyhat, ez önmagában nem kóros. Szex közben a hüvelybemenetnél található mirigyek további csúszós váladékot termelnek, aminek az a jelentősége, hogy megkönnyíti a behatolást. Ez is normális.

Ha a váladék mennyisége hirtelen megnő, ha a színe megváltozik (nem áttetsző vagy fehéres), a szaga kellemetlenné válik, vagy ha panaszokat okoz (irritáció, viszketés, égő érzés, csípés), akkor valószínűleg fertőzés áll fenn. Ilyenkor nőgyógyászhoz kell fordulni, aki a váladék jellege ill. vizsgálata alapján megállapítja a kórokozót és megfelelő gyógyszert ad.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor