fogamzásgátló váltás?

2010.05.01.
Tisztelt Szakértő!
3 hónapja kezdtem fogamzásgátlót szedni, és az orvosom Gracialt írta fel a pattanásaim miatt. Egy barátnőmnek az orvosa a Gracialt nem ajánlotta, mert szerinte túl magas a hormontartalma így először. A Yasminelle-t írta fel neki mert az is széppé teszi a bőrét, sőt még fogyhat is tőle, mivel vízhajtót is tartalmaz, és a bőrnek is jöt tesz. Én a Gracialtól tapasztaltam súlynövekedést, és nem szeretnék sem elhízni sem pedig több hormont szedni mint ami feltétlenül szükséges, még ha a pattanások nem is múlnak el teljesen.
Ön szerint indokolt lenne váltanom?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel,

Ildikó

Szakértőnk válasza a fogamzásgátló váltás? kérdésre

Kedves Ildikó!

A Yasminelle tabletta egyik hatóanyaga, a drospirenone tulajdonképpen progesztagén. Azért előnyös, mert csökkenti a szövetekben a víz felhalmozódását, így pedig jótékony hatással van a testsúlyra. Emellett a pattanásos bőrre is jó hatású.

Szerintem az orvosod nem véletlenül javasolta neked a Gracialt, hanem úgy gondolta, hogy az lesz a leginkább neked való gyógyszer. Ha zavaró mértékű a testsúlynövekedés, akkor fordulj a gyógyszert felíró orvoshoz és beszéld meg vele a dolgot. Biztosan szívesen segít neked találni egy másik készítményt.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor