Mielőtt bármi baj történne

2016.10.04.
Kedves szakértő!
18 éves lány vagyok, és a barátommal 3 éve vagyunk együtt. Ha szeretkezésre kerül a sor, mindig óvszerrel védekezünk. Eddig semmi baj nem volt.
A barátom nagyon szeretné óvszer nélkül bedugni, nem teljesen és előtte letörli. 10 másodpercig tartana az egész. A kérdésem a következő lenne. Nyilván lenne igy esélyem a terhességre, még ha minimális is, de van. Én megengedem neki, de gondoltam arra, hogy veszek Pharmatex helyi fogamzásgátló hüvelytablettát. Az mégis jobb, mint a semmi. Azt szeretném használni, és nem az óvszer helyett, hanem amíg óvszert nem húz. Mi lenne erről a véleménye? Ha használom ezt a készítményt akkor az így megvédene a nemkívánt terhességtől? És meg egy kérdés: ha megvéd, és behelyezem a kúpot, akkor gumi nélkül szeretnénk kicsit, csak kipróbálni, és utánna óvszerrel folytatni. Megsértheti esetleg okoz valami kárt az óvszerben ez a gyógyszer?
Remélem meg tetszett érteni amit írtam. Szeretnék mindig a tutira menni.
Köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Mielőtt bármi baj történne kérdésre

Kedves Kérdező! Igen a cél érthető, az oda vezető út nem a legjobb választás. Én ezt inkább csak kiegészítő védekezésre használnám. Nem magában. Innen meg mindegy hogy 10 másodperc vagy 10 percig kellene védjen. És ez nem a legjobb és legkényelmesebb, ha közben hangosan számoljátok a másodperceket nem fogja senki élvezni azt az előnyt amit az óvszer mentesség adhat. Mert adhat. Szerintem menj el nőgyógyászhoz, ebben a korban nemi élet mellett már feltétlen kell is járni és kérj személyre szabott védekezési tanácsot. Ha nem szeretnél gyógyszert szedni, vannak helyileg használható, pl hüvelygyűrű is. Ez lehet teljes értékű, és nem kell mellette csak pár másodperces próbát tenni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor