Heti egy alkalmoér fogamzásgátló?

2014.11.04.
Egy 17 éves lány vagyok. Egy éve vagyok eggyütt a barátommal. Eddig mindig óvszerrel védekeztunk, de az elmult hetekben 2x is kiszakadt...:S. Durexet használunk. Eddig soha nem volt baj vele annyi időn keresztul, pedig most is ugyyanolyan szigoruan betartjuk a hellyes használatára vonatkozó szabályokat mint ahogy az elején... Felmerult bennem és a barátomba a fogamzásgátló, ez jó ölteltnek tunik mivel mégis ez a legbiztoságosabb, viszont sokszor hallani olyat hogy van akinek tönkreteszi az életét. A barátommal csak hetvegente tudunk talalkozni, és akkor mindig megtörténik a dolog. Ezér az egy alkalomér megéri szedni? Ö nagyon ragaszkodik hozzá, én viszont tartok ezektől a tablettáktól, viszont nem szeretnék hamaradjára is surgősségi fogamzásgátló után nyulni..:S Félek is mert egy kis városba lakok és itt csak házi orvos van, nincs nőgyógyász, és hogy a háziorvos is ugyanugy kitudná nekem választani a legmegfelelöbbet akár egy nőgyógyász? Álatlába az alacsonyabb hormotartalmuak a legmegfelelőbbek ilyen fiataon ugye?? (17 éves) Tulajdonkéépen az esetleges hosszutávu következményeitöl félek..És na nem lenne muszály azér a heti egy alkalomért nem igazán szedném... de mégis ez lenne a legbiztonságosabb a terhesség ellen..:SÉs nyilván a cél ez, a megelőzés... Elnézést ha hosszura sikeredett, de elég tanácstalan vagyok :S Válaszát előre is köszönöm,

Szakértőnk válasza a Heti egy alkalmoér fogamzásgátló? kérdésre

Kedves Levélíró!

A tablettát első alkalommal csak szakorvos írhatja fel, pont azért, mert 1. mérlegelni szükséges, hogy szedheted-e, 2. hogy melyik tabletta volna a legmegfelelőbb számodra. Ehhez csak a nőgyógyásznak van elegendő tapasztalata.

Nyilván neked kell eldönteni, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Ha eddig nem jelentett problémát az óvszer használata, talán ezután sem fog. Ugyanakkor ha a szakorvos megítélése alapján nem kockázatos a gyógyszer szedése, akkor azt nyugodtan elhiheted. Tehát elsősorban döntsd el, hogy akarsz-e gyógyszert szedni. Ha igen, akkor fordulj nőgyógyászhoz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor