Lehet, hogy terhes vagyok. Mi legyen a babával?

2014.05.19.
A barátom és én tényleg nagyon szeretjük egymást (mindenki azt hiszi, hogy csak fellángolás, de megéltünk már együtt egy s mást..) úgy gondoltuk, oké, lefekszünk. Használtunk gumit, de kiszakadhatott , mert már 10 napja késik a menstruációm... a héten csinálunk tesztet, és nem tudjuk mi legyen. A barátom meg szeretné tartani, ha van, nekem sem lenne ellenvetésem, de félek, hogy mégis mit gondolnának az emberek... viszont az abortuszt embertelennek tartom.
Kérem segítsen! Mi lenne a jó döntés: elvetessem, vagy megtartsam?
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Lehet, hogy terhes vagyok. Mi legyen a babával? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ez nagyon nehéz kérdés és azt hiszem nem is lenne jó, ha én bármilyen irányba befolyásolnálak. Minden kapcsolat és minden élethelyzet más. Nem írtál arról, mennyi idősek vagytok (de gondolom, fiatalok). Azt hiszem, az a legutolsó szempont, hogy az emberek mit gondolnak. Persze, ha fiatalon babát várnátok, akkor az elején nyilván sokan nemtetszésüknek adnának hangot, megszólnának. Ez egy nehéz szituáció, de nem szabad elfelejteni, hogy csak annak az embernek a véleményére érdemes adni, akinek a véleménye valóban számít.

Ha pozitív lesz a teszt, akkor érdemes lenne leülni a szüleitekkel és együtt döntést hozni. Ez azért sem kerülhető el, mivel ha nagyon fiatalok vagytok, akkor nyilván az ő anyagi (és erkölcsi) támogatásukra is szükség lesz.

A baba érkezésével minden megváltozik, átértékelődnek a dolgok. Onnantól már nem ti lesztek a legfontosabbak, minden a pici emberről szól majd. A baba gondozása sok lemondással, fáradsággal jár, ugyanakkor a pici mindenért kárpótol is, sőt, annál sokkal többet ad.. Rengeteg örömet okoz, értelmet ad a mindennapoknak.

Tehát rengeteg dolgot kell mérlegelnetek.

Remélem, sikerül a mindenki számára legjobb döntést meghoznotok.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor