MMi lehet a baj?

2013.02.02.
Tisztelt Doktor Úr!/Nő!
21 éves lány vagyok. Évekig szedtem a yadine fogamzásgátló tablettát. Októberben abbahagytam, révén, hogy nem volt párkapcsolatom és ideje egy kis pihenés. Azóta nem is volt szexuális együttlétem, január 13-ig. 
November-december (végi) hónapban elég "nehezen" akart megjönni a menstruációm. Ezt napokig pecsételés és hasi fájdalom, puffadtság előzte meg. 
Január 2-án volt a menzeszem első napja, amikor rendesen volt vérzés mennyiségem (előtte szintén csak pecsételés, alhasi fájdalom). A kérdésem a következő lenne: (13-án éltem utoljára szexuális életet) pár napja kezdtem észrevenni a tüneteim: hányingerem és hasmenésem van (bármit eszem). A hasam alja fel volt puffadva. Ez mára már elég ijesztő volt, ugyanis a Jobb oldalamon, mintha a petefészkemet tudnám kitapintani, ami lefele a hüvely felé tart. A petefészkem majdnem egy tojás nagyságú és igen érzékeny. Húzódik. 
A tegnapi napon a Bal oldalam igen erősen szúrni kezdett. Összerogytam a fájdalomtól. 
3 napja, a Jobb oldalt a gerincem mellette egy pontom (vese környéke) éreztem fájdalmat. Alig bírtam kikelni az ágyból. Ez voltaren-tabletta hatására elmúlt. 
A melleim megduzzadtak. Kérdésem lennem, hogy ez, az esedékes menstruációmtól és a stressztől (vizsgaidőszak) alakulhatott ki? Esetleg ismételten petefészek cisztám lenne? 
2-3éve volt egy petefészek cisztám, ami gyógyszeres kezeléstől elmúlt. Véletlen vette észre az orvosom. Akkor szintén fájt az oldalam, de más tünetem nem volt és akkor azaz oldalam görcsölt, ahol a ciszta elhelyezkedett. 
A nagy ijedtségeimre és a tüneteim miatt, 24-én elvégeztem egy terhesség tesztet (pregnasens 2db-os) ill. a 27.-eai napon reggel is első vizeletnél is. Mind a kettő eredmény negatív lett. Lehetséges, hogy tévedett? Vagy esetleg 3 hét elteltével nem tud biztosat mutatni?! 
Mi lehet a probléma? 
Esetlegesen felfázás? (a stresszt sokszor kijön a talpamon és izzad a lábam tőle) 
3napja barnás folyásom van, de menstruáció (normál módon) nincs. 1hónapja, hogy megvolt.
Várom válaszát! 
Hálás köszönettel: 
Lilla (21) 
U.i.: A jobb szememen kötőhártya-gyulladás van egy ideje.

Szakértőnk válasza a MMi lehet a baj? kérdésre

Kedves Lilla!

A panaszaid nem feltétlenül függenek össze. Ha jól értelmezem, a második teszt 27-ei, és 13-án volt együttlét, vagyis két hét telt el. A negatív eredmény jó jel. Ha a vérzésed nem jön meg a szokásos módon, ismételd meg a tesztet.

Szinte kizárt, hogy a petefészkedet tapintod, mindenesetre javasolt a nőgyógyászati vizsgálat a fájdalom miatt is (ciszta egyébként elképzelhető). Vizeletvizsgálat is indokolt vesetáji panaszaid miatt (ha még vannak).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor