Késik a menstruáció

2012.09.15.
Tisztelt Szakértő!
A Controvul fogamzásgátlót kezdtem el szedni, úgy gondoltuk barátommal hogy beszedem az első levelet megvárjuk míg lemegy a menszesz és utána rá 2-3 napra gumi nélkül csináljuk. Így is történt lement a mensi úgy ahogy a betegtájékoztatóban volt, hogy az egy hét szünet 2. vagy 3. napján (nálam a 3. napon kezdődött). utána csináltuk párszor gumi nélkül közben elkezdtem bevenni a 2. levélt is és most tartok az 1 hét szünetnél, csak az a gondom hogy nem a 3. napon jött meg a mensim most van a 4. nap és még mindig semmi. Rendszeresen szedtem a gyógyszereket igyekeztem mindig ugyanabban az időpontban (reggel 7 körül) és egy szemet se felejtettem ki.
Most egy kicsit stresszben vagyunk a barátommal, vagy egy nap késés még nem nagy gond? Barátnőmet megkérdeztem nála hogy szokott lenni, mert ő neki is ugyanazon a napon kell abbahagynia a tabi szedését mint nekem, csak 1 héttel előbb, és ő azt mondta hogy neki általában szombaton szokott megjönni, de volt már olyan is hogy vasárnap jött meg neki.
Remélem nem vagyok terhes, és vasárnapra legalább megjön :S
Előre is köszönöm a válaszát.

Szakértőnk válasza a Késik a menstruáció kérdésre

Kedves Levélíró!

Megnyugtatlak, a terhesség szinte kizárt. Szükség van pár hónapra, hogy a szervezeted megszokja a gyógyszerszedést, de aztán várhatóan minden hónapban ugyanazon a napon fog elkezdődni a megvonásos vérzés.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor