Maszturbáció

2012.04.06.
Kedves doktornő. 16 éves lány vagyok 14 hónapja vesztettem el a szüzességem. Az aktus után észrevettük hogy az óvszer amit használtunk elszakadt, megbeszéltük hogy reggel felíratjuk az esemény utáni tablettát a nem kívánt terhesség elkerülése végett. És már úgyis mindegy alapon még 2 alkalommal védekezés nélkül létesítettünk szexuális kapcsolatot az éjszaka folyamán. ez az éjszaka volt az első és az utolsó az életem folyamán azóta nem volt szexuális kapcsolatom semmien formában. Viszont elég gyakran végzek önkielégítést. Általában a csiklóm környékét izgatom de most az ujjammal "behatoltam" a hüvelyembe és valami furcsa dolgot éreztem. Mintha valami daganatom lenne. Nem tudom hogy ez normális e vagy valami elváltozás. Lehet hogy méhnyakrákom van és azt érzem? 14 hónap alatt ki alakulhatott egy daganat ha a partnerem hpv fertőzött volt? Nem vettem észre a partneremen semmi rendelleneset. A menstruációm rendszeres sosem volt vele gond szemölcsöt vagy más tünetet sem észleltem. Előre is köszönöm a válaszát. köszönettel: B

Szakértőnk válasza a Maszturbáció kérdésre

Kedves B!

Nyugodj meg, valószínűleg a hüvelynyálkahártya egyik redőjét érezted, esetleg magasabban a külső méhszájat. Ebben a korban nem kell a méhnyakráktól tartanod, viszont azt fontos, hogy óvszerrel védkezettek együttlét során, hiszen a HPV átadása évekkel később valóban okozhat rákmegelőző ill. rákos betegséget.

Amennyiben rendellenes vérzést vagy folyást, esetleg fájdalmat tapasztalsz, akkor kell orvoshoz fordulnod (illetve mivel élsz nemi életet, az évenkénti rutin nőgyógyászati vizsgálat sem mellőzhető).

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor