pénisz Vizsgálat a suliban 2.

2011.07.27.
Tisztert Dr.Nő!
Ezzel az a gondom hogy még amikor iskolába mentem leellenőrziték hogy rendesen leszálltak a golyók és itt vagyok 17 évesen már és minden rendben volt.Ezért nem értem mért csinálják most hogy általános felsőjében,sőt középiskolásoknál is here és fityma vizsgálatot végeznek,mert ez most hódít és mindenkit kiakasztanak vele.Ez igen megalázó és még arra sem figyelnek hogy ne a másik előtt tegyék.Azért durva elmegyek egy sima suliba és már a péniszem akarják tapogatni.Azért ez így szerintem nagyon nincs jól.Azért durva ez.Hiába orvos,de mi az hogy csak úgy fogdosni akar.Egyáltalán kötelezőek nekünk ezek a vizsgálatok?Azért ilyen vizsgálatot nem úgy szabadna csak elvégezni azt engedélyezem?Valahol meg lehúzatják csak a gatyát és ott állsz pucéron hogy ráírják a kartonra fejlett vagy,azért igen durva.Meg a lányoknak meg a mellüket nyomkodják és ott is hallotam hogy meztelenül fel kell feküdnieük az ágyra és ott lehúzatják és megnézik,és ott is ahol van felsősnél,vagy gimiseknél.
Nálunk is jövőre lenne ilyen vizsgálat,amit én semmi képp nem akarok.Akkor mi a helyzet ilyenkor hogy érvényesíthessem az akaratom?
Peti

Szakértőnk válasza a pénisz Vizsgálat a suliban 2. kérdésre

Kedves Peti!

Abban egészen biztos vagyok, hogy lányoknál nem végeznek nőgyógyászati vizsgálatot, hiszen ez szakorvosi feladat. Abban sem vagyok biztos, hogy a fiúknak teljesen le kell vetközni a vizsgálat elvégzéséhez, de ha mégis így van, akkor is biztos lehetsz benne, hogy az orvos nem akar "fogdosni", mint ahogy akkor sem akar, ha a tüdődet hallgatja meg, vagy éppen végigkopogtatja a gerincedet. Mi ezt tanultuk, ez a szakmánk és adott esetben nem egy fiatal férfit látunk vizsgálat közben, hanem pácienst. Ez természetes. A cél nem az, hogy meglessük, kinek mi van a ruhája alatt, hanem az esetleges elváltozások, betegségek felismerése. Viszont az is fontos lenne, hogy közben a természetes szeméreméreztre tekintettel kell lenni, vagyis nem egymás szeme láttára kell ilyen intim vizsgálatot elvégezni.

A vizsgálat megtagadására természetesen van mód, de úgy gondolom, erről valószínűleg a szüleidnek kell nyilatkozniuk,

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor