Lehetetlen hüvelyi orgazmus

2011.06.02.
Tisztelt Doktornő!
Barátnőmmel közel 4 éve vagyunk együtt. Szexuális életünk majdnem tökéletes. Azért csak majdnem, mert a párom képtelen hüvelyi orgazmusra, sőt, függetlenül attól, hogy az ujjaim vagy a péniszem van bent, alig érez valamit. Klitorálisan nagyon érzékeny, és szinte minden együttlétünkkor képes klitorális orgazmusra.
Neki én vagyok az első férfi az életében, nekem előtte viszont voltak partnereim, és a hüvelyi úton történő közösülés nem okozott problémát, tehát ez számomra egy új jelenség.
Mi lehet ennek a hüvelyi érzéketlenségnek az oka? Hogyan lehetne ezen segíteni?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Lehetetlen hüvelyi orgazmus kérdésre

Kedves Levélíró!

Manapság divatos téma a hüvelyi orgazmus és annak a hajszolása. Én nem hinném, hogy akkora jelentősége van, hogy egy nő milyen módon jut a csúcsra. Történhet ez aktus közben is, ha a csiklótájék megfelelő ingerlést kap (akár általad, akár általa). Válasszatok olyan pózt, ahol ez megoldható, és nyújtsátok hosszúra az előjátékot, a párod kerüljön már ekkor orgazmusközeli állapotba (megfelelő izgalmi állapotban a hüvely sokkal inkább "ráfeszül" a péniszre, tehát nyilván a hölgy is többet érez az aktusból). Egyébként a nők kis hányada mondhatja el magáról, hogy képes rendszeresen hüvelyi úton kielégülni, tehát nem "defektes" az, akinek nem megy. Tény, hogy a hüvely sokkal szegényebb idegvégződésekben, mint a csikló környéke, tehát anatómiai okai vannak annak, hogy a klitorális orgazmust sokkal könnyebb elérni.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor