fehér valami

2011.03.21.
12 éves fiú vagyok és tegnap amikor húzogattam a kukimat éreztem hogy megfeszül és furcsa érzést éreztem és akkor valami fehér színű nyálkás váladék jött ki. nagyon megijedtem és szóltam anyukámnak hogy valami baj van a kukimmal és ő azt mondta hogy máskor ne csináljak ilyet mert undorító és nem helyes nem egészséges mert annak a váladéknak a testben kell maradni. csak utána a nővérem aki benn volt a szobában amikor anyu kiment ő azt mondta hogy nyugodtan csináljam naponta többször mert egészséges és ki kell üríteni a kukimat mint amikor pisilek. mondta szóljak neki és akkor bemehetek a szobájába hogy anyu ne lássa . doktornőtől kérdezem akkor most kire hallgassak és micsoda jött ki a kukimból az tényleg káros és csak akkor tud ha húzogatom a bőrt? magától ugye nem jön ki ha pisilek pl közben vagy csak úgy napközbe. és még azt szeretném még megkérdezni hogy mikor fog megnőni mert csak 10 cm meg szőrösödni azért mert a többi fiúnak nagyobb és szőrösebb is a suliban. ja és még annyi hogy holnap lesz a suliban orvosi vizsgálat ott meg fogják vizsgálni mert mondták és félek hogy ne jöjjön ki ez a fehér izé közben mert nem akarom hogy anyunak elmondják. kérem segítsen

Szakértőnk válasza a fehér valami kérdésre

Kedves Levélíró!

Ami veled történt, az teljesen normális és egészséges dolog. Nem kell szégyenkezni miatta, de nem is kell nagy dobra verni. Nyilván tapasztaltad, hogy amikor megmerevedik a hímvessződ, és amikor "húzogattad", az kellemes érzés, és ennek a végén jött a péniszedből az a fehér valami (a neve ondó vagy sperma). A sperma kilövellését hívják magömlésnek vagy ejakulációnak. A fiatal fiúk nagy része (is) napi rendszerességgel végzi ezt a tevékenységet, önkielégítésnek vagy maszturbálásnak hívják. Ha kedved van hozzá, akkor csináld nyugodtan. Egyáltalán nem undorító, káros vagy bűnös dolog, nem lesz tőle semmi bajod.

A távozó sperma tartalmazza a hímivarsejteket, ezek pedig a nő petesejtjével egyesülve hozzák létre a terhességet. Természetesen ehhez az ondónak a női hüvelybe kell jutnia szexuális aktus (szeretkezés) során.

Előfordulhat, hogy éjszaka, álmodban is lesz magömlésed, ez is normális dolog. A péniszed növekedésére még bőven lehet számítani, hiszen nagyon fiatal vagy. A szőrösödés is be fog indulni, ne nyugtalankodj. Attól pedig ne tarts, hogy csak úgy spontán ondó távozik a péniszedből (mondjuk orvosi vizsgálat alatt), mert ehhez merevedés és a pénisz ingerlése szükséges.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor