Félek hogy a barátnőm terhes!

2010.11.06.
Tizenhét éves fiu vagyok, a barátnőm szintén 17 éves, közel 4 hónapja járunk, talán más azt mondaná h elkapkodjuk a dolgokat, én ezt persze nem így látom. Élünk nemi életet de egyelőre mindketten csak a kezeinket használtuk egymásnak, illetve én már a nyelvemet is. Amiért félek, mert kitudja, lehetséges hogy minimális előváladék jutott a hüvelyébe, bár igyekeztem ezt elkerülni, a hévben lehet hogy megtörtént, hogy minimális bekerülhetett. Legutóbb Okt.1 én kezdődött a menstruációja, és egy hétig tartott. A mai dátumot tekintve ez már vészesen hangzik DE, neki nem a szokásos 28napos ciklusa van, van amikor 1,5 hónap van amikor meg olyan 29 nap körül jön meg neki. Két hete a hét 4-5 napján olykor olykor rosszul lett, zömében reggel, egyszer délután is(elmodása szerint már régebben is volt hogy egy hétig reggelente rosszul volt, de sztem mindenki jár így), azóta nem jeletkezett ez a panasz, viszont a héten hőemelkedése volt, ami szintén egy estéig tartott. Kérdezem, hogy kell e nagyon aggódnom, ezek egyértelmű jelek, vagy csak amiatt tűnt fel nekem, hogy eszembe jutott a terhesség gondolata. Tudni kell hogy egy elég vékony lányról van szó, nincsenek étkezési zavarai, csupán keveset eszik, ennyivel lakik jól, emelett az életében igen stresszes időszakot él át: nyelvvizsga, iskola, mazsorett próbák, kapcsolattal járó stressz és mindemelett még dolgozik is.
Úgy számoltuk hogy úgy Nov. 15-én kéne megjönnie legeslegkésőbb, eddig neki ugye a 1,5hónap volt a maximum, de addig is folyamatosan ott van bennem a félsz, mert most semmiképp nem lenne szerencsés egy váratlan terhesség.
Nagyon érdekel hogy mit gondol egy orvos szakértő, eléggé félek. Köszönöm

Szakértőnk válasza a Félek hogy a barátnőm terhes! kérdésre

Kedves Levélíró!

Én úgy látom, hogy egyáltalán nincs okod az aggodalomra (a leveled alapján). A reggeli rosszullétet okozhatja vírusfertőzés is, de akár a stressz is kiválthatja. Ha teljesen meg akartok nyugodni, akkor csináljatok egy tesztet.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor