Meleg vagyok? Biszex? Vagy egyik sem?

2015.05.12.
Üdvözlöm!
17 és fél éves fiú vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy ebben a korban még alakulhat az egész énem, vagy már minden végleges?
Gondolok itt főleg a nemi orientációmra.
Nagyon félek attól, hogy meleg leszek, folyton ez jár az eszemben. Nem volt még se fiúval, se lánnyal testi kapcsolatom, nem is nagyon beszélgetek lányokkal.
14 éves koromban is volt már egy ilyesmi félelmem, de mindig megbeszéltem a szüleimmel és ők megnyugtattak.
Ami most nagyon zavar, hogy ha meglátok egy fiút/férfit, egyből elkezdek fantáziálni róluk, elképzelem, hogy szexelek velük, és ez fel tud izgatni. Ez a dolog nem rég kezdődött. Ha lányokról fantáziálok, az is fel tud izgatni. Egyszer egy buliban megfogtam egy lány fenekét, ez nagyon jó érzés volt!
Még annyit hozzátennék, hogy ha közel hajol hozzám egy fiú osztálytársam, vagy a szemembe néz, úgy érzem zavarba jövök.
Az is megijeszt, hogy pornófilmben egy férfi pénisze fel tud izgatni.
Ez a dolog végleges, vagy még alakulhat? Kérem segítsen, nagyon kétségbe vagyok esve! Kérem azt ne írja, hogy ha meleg leszek, fogadjam el, mert ha így lesz, számomra vége a világnak :(
Köszönöm, hogy végigolvasta!

Szakértőnk válasza a Meleg vagyok? Biszex? Vagy egyik sem? kérdésre

Kedves Kérdező!

A fantáziánkban megjelenő témáknak mindig van valamilyen jelentősége, de nem minden esetben takarják azt,amire vágyunk; van, hogy pl. a félelmeinket tükrözik. Mivel ez a téma fokozottan és régebb óta foglalkoztat, érdemes volna feltárni, hogy honnan ered ez a félelem. A témával való foglalkozás úgy érzem, már elérte a szorongás mértékét és emiatt felfokozott az önmegfigyelésed, ami tovább növeli a szorongásodat. Ennek az ördögi körnek a megszakításával tudnád racionálisan értékelni az érzéseidet. Ha ez nem sikerül önállóan vagy barátokkal /szüleiddel való beszélgetések hatására, akkor javaslom, keress fel egy pszichológust személyesen, aki segíthet az érzéseid tisztázásában.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor