Tanácsot kérnék

2013.05.09.
Régen tudom már, hogy A-vitaminhiányom van, mert néha a kezemen a körmeim fölött hámlik és vörös a bőr, inkább csak a mutató és középső ujjamon, Ez a dolog nem igazán zavar, viszont már régen van az is, hogy a lábujjaim olyanok néha, mintha bogosok lennének. Nem fáj, vagy ilyesmi, csak száraz. Meg néha fürdés után a tenyerem és a talpam hámlik. A lábamat apámtól örököltem, akinek oldalt volt bogos, nekem hálistennek nem az :)
A másik problémám az, hogy kicsikoromban egy másik műtéttel egyetemben az orvosok megoldották a fitymaszűkületem is. Azért még most is van egy kicsi, fel tudom húzni a bőrt, de nem hirtelen. A makkom alján pedig multkor észleltem, hogy olyan, mintha hámlott volna, de mégsem. Nem élek szexuális életet még, szóval nemnagyon kaphattam el semmit. Vagyis kissé olyan, mintha "rongyos" lenne :)) vagy nem is, inkább recés.. nem durva jelenség, csak fura. És nem szárazabb a többi résznél.
Ha lehet, kérnék néhány testedzési tanácsot, mert van egy kis pocakom, amit le szeretnék adni, meg egy kicsit izmosodni is, de inkább itthon, ha lehet. És kb mennyi időbe telik hasizomgyakorlatokkal meg futással leadni a hájat?

Szakértőnk válasza a Tanácsot kérnék kérdésre

Kedves Levélíró!

A kérdésed első részére válaszolva: az ujjaidon tapasztalt vörösség adódhat nem megfelelő körömápolásból, esetleg a körömszél bőrének rágásából is (rossz szokás). Mit jelent az, hogy "bogos"? Sajnálom, de ez én szótáramból ez a szó kimaradt Nekem összességében nem tűnik úgy, hogy valami komoly bajod van. Ha téged nagyon zavarnak ezek a jelenségek, keress fel bőrgyógyászt (beutaló nem szükséges).

A péniszeeden tapasztalt eltérés: sajnos nem tudok okosat mondani, esetleg felmerül papillomatosis penis. Ez nem kóros állapot, inkább normál variáció.

A futás és a felülések (illetve ennek mindenféle módozatai) végzése hatékony módszer a pocak eltüntetésére. Persze szükség lehet diétás megszorításokra is, tehát nem ehetsz bármit, bármikor, bármennyit.. Olvass utána az egészséges táplálkozás alapjainak. Ha rendszeresen mozogsz, akkor néhány hét alatt már látható az eredmény.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor