Molluscum contagiosum vírusos fertőzés.

2011.07.29.
Üdv!
Egy vírusos fertőzést kaptam el: molluscum contagiosum. Rejtély számomra hogy hogy kaptam el mert tudtommal ez egy nemi betegség, de nem voltam még lánnyal ezért nem értem hogy kaptam el. Orvoshoz még nem mentem csak így az olvasottak alapján tippelek erre a fertőzésre, piros félgömb alakú szemölcsszerűség. Hogyan lehetne ezt kezelni? A partnerem teljesen egészséges és szeretnénk tudni hogy óvszer használatával (amit természetesen mindig használunk) lehetne-e szeretkezni e melett? A választ előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Molluscum contagiosum vírusos fertőzés. kérdésre

Kedves Levélíró!

A leírt tünetek alapján valóban lehetséges, hogy ilyen fertőzésed van. Viszont ez nem kifejezetten nemi érintkezéssel, hanem emberről emberre, kontaktus vagy használati tárgyak közvetítésével terjed. A kis göböket általában fagyasztással vagy kisebb sebészi eljárással távolítják el.

Fontos lenne tudni, hogy vajon tényleg ezt a betegséget kaptad-e el, tehát a bőrgyógyászati vizsgálatot javaslom. Mivel nem nemi úton terjed a betegség, így akár szeretkezés nélkül is átadhatod a barátnődnek.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor