Hasi nyirokcsomók!

2020.11.02.
Tisztelt Ujj Zsofia doktornő!
Van egy 5 és fél éves nagy fiam. Kb 1 hete vettem észre rajta, hogy valami nem stimmel vele. A hasát kezdte el fájlalni, és néhányszor volt hőemelkedése is, max 37,8 fokot mértünk nála. Elvittük a háziorvosához aki no-spa és cataflam csepp használatát javasolta, és hogy ha nem javulna tanácsolta , hogy vigyük kórházba, mert vakbélgyulladás gyanús is lehet. 2 napra rá, amikor munkából hazaértem, azt vettem észre, hogy ordit a fájdalomtól. Ekkor fogtam és elvittem a helyi kórház , gyerekosztályára, ahol.ott is maradtunk 2 napig. Vettek tőle vért , vizeletet és csináltak hasi uh-t. A laboreredményéből kiragadnám a kóros értékeket: Mcv 76.80 (87-96), glukoz 6.28 (3.9-5.5), kreatinin 50 (18-44) hcrp 0,72 (<0.28). A többi értéke ref tartományon belűl van. A hasi uh-n kapott eredmény a következő: A jobb alahasi régióban 10-14mm-es echoszegény és több 10mm alatti lapos nyirokcsomó látható! Diagnozisnak a következőket írták :
Inf. Virosa
Lymphadenitis mesent.
Colica abd
Rettenetesen bepánikoltam a nycsomói miatt. Lymphoma, leukémia és ilyesmiket talaltam erre a neten . Kérem nyugtasson meg doktornő, mint a nycsomók szakértője , hogy helytálló a felállított diagnózi, és csak én aggódom túl az egészet. Önnek mi a véleménye ? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm !
1 aggódó apuka

Szakértőnk válasza a Hasi nyirokcsomók! kérdésre

Kedves Apuka! Leírás alapján biztosan nem rosszindulatú, nem hiszem, hogy lesz vele gond és ez maga nem magyarázza a fájdalmat. Az viszont lehet vírus infekció következménye. Én megismételném az uh-t 2-3 hónap múlva, a többi meg belefér bármilyen vírus fertőzésbe.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor