SOS! NAGYON SÜRGŐS!

2015.01.04.
Kedves szakértő! A barátnőm azt csinálja, hogy megnyálazza az ujját és oda a hüvely környékére keni a nyált nem tudom, hogy pontosan hova de a puncija környékére. Na most én megkérdeztem tőle hogy miért csinálja és azt mondta, hogy férges és akkor a férgek kiszívták a testnedveit és így pótolja. Azt mondta hogy egy orvos mondta neki hogy csinálja de nem hiszem mert akárhol vagyunk a suliban is ezt csinálja koszos kézzel. Na most ez igaz lehet ez az indok vagy ha nem akkor miért csinálja?? Nem értem! :( És amúgy ettől a dologtól kaphat el valami fertőzést? És kaphat el olyan fertőzést amitől nem lehet gyereke? Nagyon várom válaszát mert egyszer már írtam egy hasonlót de nem válaszolt rá senki! Na mindegy. Előre is köszönöm szépen válaszát! :)

Szakértőnk válasza a SOS! NAGYON SÜRGŐS! kérdésre

Kedves Kérdező!

A bélférgesség a belekben és a végbélben okoz panaszokat, a hüvelyt nem betegíti meg, így azt nem száríthatja ki. Gyógyszeresen kell kezelni, erre a panaszok megszűnnek.

A higiéniára fokozattan kell ügyelni ilyen esetben, mert ez a betegség a széklettel szennyezett dolgokkal terjed, pl. piszkos kézzel. Ennek a szokásnak nincsen semmilyen orvosi javaslata, ha ilyen panaszai vannak, javaslom, forduljon háziorvosához, székletvizsgálattal megállapítható, van-e bélférgesség és szükséges-e a gyógyszeres kezelés.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor