Dupla probléma

2014.11.04.
Kedves Szakértő!
Kínos problémával fordulok Önhöz. Az, hogy itt leírom a problémát, és -remélhetőleg- választ kapok/kapunk a kérdésekre, tudom, hogy nem elég. Mindenképpen orvoshoz fogok/fogunk fordulni.
Párommal 2 éve vagyunk együtt. 18 és 23 évesek vagyunk. Másfél éve élünk nemi életet. Nekem Ő az első, neki én nem. A korábbi kapcsolatai alatt fény derült latex allergiája miatt csak latex mentes óvszert használt. Jó pár hónapja jelentkeztek nála az allergiás tünetei akkor is, ha nem latex alapanyagú óvszert használtunk. A tünetek általában piros pöttyök a péniszén, van amikor kirepedezik a bőre is és az elég fájdalmas számára. Egy hét kb mire elmúlik neki. Mivel a probléma nem csak egyszer jött elő a latex mentes óvszernél, ezért elhatároztam, hogy tablettás védekezőmódszerre váltunk. Ám a probléma most már egyre többször fent áll. Nagyon érdekes, hogy nem mindig -van amikor 1 hónapig nem jelentkeznek a tünetek. 3 hete pedig szex nélkül is kijött neki -biztos vagyok benne, hogy nem volt más lánnyal sem. Az utolsó együttlétünk vasárnap délután volt, még nem mutatkozott nála semmi, pedig másnap már rögtön kijönnek a piros pöttyei. Elmondása szerint az előző kapcsolataiban csak akkor volt problémája, ha latex alapanyagú óvszert használt -ha nem használt, vagy latex menteset használt akkor nem volt semmi kellemetlen tünet az együttlétek után.
Most viszont nálam is jelent meg pár furcsaság. Amióta óvszer nélkül szeretkezünk és el is megy bennem, együtt lét után égő, csípő érzést érzek általában egy napig a hüvelyemben. Ennek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, azt hittem normális. De az már nem, hogy fertőzés szerű tünetek lépnek fel nálam. Túrós hüvelyi váladék, viszketés.
Gomba tünetei és fertőzés, de akkor miért nem jön ez ki mindkettőnkön minden együttlét alkalmával és ha valóban fertőzés akkor mitől jön? Egymásra lennénk allergiásak? Olvastam arról is, hogy lehet párom spermája túl savas ezért okozza nála az irritációt, nálam pedig a megváltozott hüvelyi PH érték az égető/csípő érzést ám a váladékról nem írnak.
Vagy ez csak véletlen egybeesés? Sajnos az ő tüneteire és az enyémre teljesen mást olvastam és már ez a probléma a szexuális aktivitásunkra is kihat. Arra is gondoltunk, hogy újra elkezdünk óvszert használni, de az csak az én problémámat szüntetné meg, az övét nem.
Mielőtt még a tablettát elkezdtem volna szedni, a háziorvosom kért egy chlamydia tesztet, ami negatív lett, majd később egy védekezés mentes együtt lét után a reggeli tabletta kérésekor kellett csinálnom még egyet. Az is negatív lett. Amióta óvszer nélkül szeretkezünk folyamatosan, nem csináltattam. Érdemes lenne csináltatni mindkettőnknek? Mire számíthatunk az orvosnál? Vizelet mintát kérni fog, de szükség lesz sperma és hüvelyi mintára is? Külön-külön vagy együtt menjünk? (Egy a háziorvosunk)
A válaszát nagyon köszönjük!

Szakértőnk válasza a Dupla probléma kérdésre

Kedves Levélíró!

Érdemes lenne elmenni egy nőgyógyászati vizsgálatra amiatt, hogy kiderüljön, pontosan milyen kórokozó okozza a panaszt. Lehetséges, hogy a szakorvos javasolja tenyésztéses vizsgálat elvégzését is, de az is elképzelhető, hogy a vizsgálat során látott kép alapján is fel tudja állítani a diagnózist. Természetesen kezelni szükséges a folyást, ugyanakkor a partnert is.

Rá visszatérve, kicsit furcsa ez az egész, és nem vagyok biztos abban, hogy valóban csak az allegia miatt jelennek meg a kiütések. Elképzelhető, hogy esetében is a fertőzés okozza a panaszokat (vagy azok egy részét). Neki inkább egy bőrgyógyászhoz kellene elmennie. Sperma vizsgálata véleményem szerint nem szükséges.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor