allergias lany megint

2013.10.07.
jo napot. voltam a dokinal, a verkepem gyonyoru kiveve hogy magas a feherje benne. azt mondta a doki biztos azert van mert sok hust eszem - ami nem igaz, mert inkabb undorodom tole, es ha tehetem, messze kerulom mert nem esik jol. szoval passzolt hogy miert magas akkor a feherje a veremben, de a hatarertek folott volt.
azt mondta nem tud velem mit csinalni, mert a gluten es laktozteszt is negativ volt, es azt mondta, nagyon sajnalja hogy ez van....vastagbeltukrozest akart mondvan lehet hogy rakos vagyok, biztos nem egyezem bele? de felek. meg ez olyan kinos es kellemetlen vizsgalat. mi van ha pont akkor jon meg a menstruaciom ha epp ki van irva a vizsgalat?
aztan kerdezte jarok e szakemberhez, mondtam hogy jarok terapiara, igen. erre rairta az anamnezisemre hogy pszichiatriai kezeles alatt allok. felhivtam, rakerdztem, hogy ez mi a fene, es o azt hitte, hogy en antidepresszanst meg nyugtatot szedek, es kerdeztem tole, hogy mondtam en ilyet? es mondta hogy nem... es mondtam hogy maganterapiara jarok pszichoterapiara, sajat elhatarozasbol. es bocsanatot kert, hogy felreertette.
miert nem kerdezte meg alaposabban? annyit mondok hogy jarok terapiara es ez mar azt jelenti egy orvosnak, hogy kezeles alatt allok?
nagyon duhos es merges lettem es kertem hogy torolje ki a rendszerbol. remelem megtette.
miert erzem azt, hogy en vagyok a hibas az allapotomert, hogy en tehetek rola, hogy beteg vagyok? ha vlaami psziches eredetu, akkor miert nezik le az embert? becsulni kene hogy aldozok erre penzt, energiat es idot, es nem szemforgatva a legrosszabbat gondolni az emberrol, mintha valami pszichopata lennek.
bant ez az egesz, hogy le vagyok irva. egy orvos tudhatja legjobban, hogy ha valami psziches, azt mennyivel nehezebb meggyogyitani, mert itt nem ugy van, hogy csak beveszek egy gyogyszert, vagy megmutenek, vagy stb. erti, mit szeretnek mondani?
nagyon csalodottnak erzem magam, mert szeretem a doktornomet, de ezzel nagyon megbantott. a suliban is alig tudok figyelni oran... :(

Szakértőnk válasza a allergias lany megint kérdésre

Kedves Levélíró!

Értem hogy csalódott vagy, amiért nem értettétek meg egymást a doktornővel és azért is, mert nem sikerült előrébb lépni a kivizsgálásban. Nem hiszem, hogy a kezelőorvosod elítél vagy megítél téged amiatt, mert terápiára jársz. Az orvosnak nem dolga, nem is joga az ítélkezés.. Szerintem próbáld átgondolni, hogy mit nyerhetsz és mit veszíthetsz azzal, ha elmész a tükrözéses vizsgálatra. Természetesen nem tartozik a kellemes élmények közé, de adott esetben kérhetsz és kaphatsz olyan gyógyszert, ami egy kicsit elbódít. Adott esetben lehetséges a szövettani mintavétel is (és nem elsősorban rákos betegségre kell gondolni ennek kapcsán!), ez pedig közelebb vihet a megoldáshoz.

Minden jót:

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor