csípőfájdalom

2013.08.01.
Tisztelt Doktornő!
17 éves sportoló lány vagyok.
Tavaly óta elég gyakran fáj a csípőm. Van hogy 1 teljes hétig nem fáj de előfordul, hogy a fájdalomtól aludni se tudok.
Napi 2-3 órát edzek keményen. Heti 4-5ször min 1-2 órát bringázok, minden héten elmegyek úszni és majdnem minden nap futok minimum 10-12 km-ert.
hetente egy pihenő napom van.
Legtöbbször futás közben nem fát annyira így a teljesítményemet nem befolyásolja (csak ritkán)
Futás után tud fájni nagyon de eliselhető.
Októberben jártam ortopéd dokinál. Discopathia-ám van (talán emiatt is fájhat). Javasolta a doki a biciklizést és úszást. Pedig biciklizéskor jobban fáj mint futás után.
Sajnos edzésen nagyon szokott fájni (de az edzőnek nem szólhatok mert akkor nem fuhatok annyit vagy nem enged versenyre...) ezért mindig rendesen edzek akár mennyire is fáj.
Tök normális hogy fáj a csípöm? Ne foglalkozzak vele?
Ja még annyi hogy csak télen szoktam betonon futni de jó minőségű cipőben! Amikor jó idő van terepen vagy salakon (sportpályán) futok. Próbálok erre is odafigyelni.
Köszönettel Virág!

Szakértőnk válasza a csípőfájdalom kérdésre

Kedves Virág!

Nem, semmiképpen sem normális, hogy fáj a csípőd. Persze nem szabad izoláltan csak a csípőre koncentrálni, hiszen akár a térdízület elváltozásai is okozhatnak ilyen panaszt. Ugyanígy, az ágyéki gerinc elváltozásai is sugározhatnak előrefelé. Mindenképpen menj vissza az ortopédiára, hiszen ha tovább erőlteted a csípőd, akkor akár további károsodások is kialakulhatnak.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor