recept
#Receptek

Virslis bagett epebetegeknek

2009.08.25.
1 perces olvasási idő

Egy igazán remek és nagyon finom recepttel készültünk most, amit gyomorfekélyben szenvedők, epebetegséggel és lisztérzékenységgel küzdők is bátran fogyaszthatnak

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes kenyérpor
  • 50 g reszelt főtt burgonya
  • 12 g friss élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 300 ml langyos víz (vagy víz + tej)
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 db virsli
  • reszelt sajt

Hogyan készítsük el?

Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben, és a többi hozzávalóval kézi mixerrel jól kikeverjük. A formát bekenjük olajjal, beleteszünk minden mélyedésbe 1-1 kanál tésztát, ráteszünk 1-1 fél virslit, majd beborítjuk még egy kanál tésztával.

A tetejét olajos kanállal elegyengetjük, és a sütőben 50°C-on kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Mikor szépen megkelt, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőt 220°C-ra kapcsoljuk. 10 perc után kicsit csökkentjük a hőmérsékletet, és készre sütjük a bagetteket.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús