Főoldal / RECEPTEK / Túrógombóc spenótágyon epebetegeknek
  2019-08-18

Túrógombóc spenótágyon epebetegeknek

Könnyű és egészséges ételt szeretnél főzni? Készítsd el alábbi receptünk alapján a túrógombócot spenótágyon, melyet vashiányosok, csontritkulásosok, cukorbetegek, gyomorfekélyesek és epebetegek is!

- hirdetések -

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 250 g sovány túró
  • 200 g camembert
  • 150 g zabpehely
  • 2 tojás
  • 80 ml víz
  • bors
  • édesnemes paprika

A zöldségágyhoz:

  • 750 g spenót
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evõkanál margarin
  • bors
  • szerecsendió

A tálaláshoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evõkanál zabpehely

Elkészítés:

A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel, és keverjük a túróhoz. Erõteljesen ízesítsüök a sóval, a borssal és a fûszerpaprikával.
Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízban 20 perc alatt fõzzük ki.
A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshgymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az elõmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!