burgonya
#Receptek

Kaliforniai burgonyasaláta lisztérzékenyeknek

2014.02.26.
1 perces olvasási idő

Sült húsok mellé tökéletes választás a burgonyasaláta. Alábbi receptünk megírásakor lisztérzékeny vendégekre is gondoltunk. Jó étvágyat hozzá!



Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2-2,5 dl majonéz
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • 1 fej hagyma
  • 4 főtt tojás
  • bors

Elkészítés:

Héjában megfőzünk 1 kg burgonyát. Amikor megfőtt, lehúzzuk a héját, de csak hidegen szeleteljük fel. Közben összekeverjük a majonézt, tejfölt és mustárt. Felvágunk egy nagy fej hagymát, megsózzuk, és belekeverjük a majonézbe. Felkarikázzuk a burgonyákat, és beleforgatjuk a hagymás majonézbe. A tojásokat is megpucoljuk, tojásszeletelővel felkarikázzuk, és hozzákeverjük a többihez.

Feldarabolunk egy piros és egy zöld vagy sárga kaliforniai paprikát, és ezt is hozzáadjuk a többihez, majd vágott petrezselyemmel is megszórjuk.
Fontos, hogy sok legyen a majonéz, jó szaftos legyen a salátánk. Néhány órát hagyjuk állni, míg az ízek összeérnek.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!