
Almás burgonyasaláta
Zöldség és gyümölcs egy salátában? Nehezedre esik elképzelni? Próbáld ki az alábbi recept alapján az almás burgonyasalátát, amit chronosok is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- Burgonya 600 g
- Alma 400 g
- Trappista sajt 100 g
- Vöröshagyma 50 g
- Citromlé 3 evőkanál
- Napraforgóolaj 1 evőkanál
- Mustár 1 kávéskanál
- Só, fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát, almát, vöröshagymát összekeverjük, és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, készített salátaöntettel.
A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal.
Lehűtve fogyasszuk.
Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!