alma
#Receptek

Almás burgonyasaláta

2017.08.13.
0 perces olvasási idő

Zöldség és gyümölcs egy salátában? Nehezedre esik elképzelni? Próbáld ki az alábbi recept alapján az almás burgonyasalátát, amit chronosok is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • Burgonya 600 g
  • Alma 400 g
  • Trappista sajt 100 g
  • Vöröshagyma 50 g
  • Citromlé 3 evőkanál
  • Napraforgóolaj 1 evőkanál
  • Mustár 1 kávéskanál
  • Só, fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát, almát, vöröshagymát összekeverjük, és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, készített salátaöntettel.
A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal.
Lehűtve fogyasszuk.
Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!