máj
#Receptek

Pirított máj vashiányosoknak

2015.10.29.
0 perces olvasási idő

Dobd fel az egyszerű pirított májat! Készítsd el zöldséges változatát alábbi receptünk alapján! Kínáld vashiányos vendégeid, mind a 10 ujjukat megnyalják majd.

Hozzávalók:máj

  • 30 dkg csikemáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 kávéskanál pirosarany
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát összevágjuk, az olajon fedő alatt megpároljuk. A paradicsom bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk. A párolt hagymára rászórjuk a pirospaprikát, a paradicsomot és a pirosaranyat, és tovább pároljuk, zsírjára sütjük és beletesszük a vékony csíkokra vágott májat és készre sütjük. Sózni nem szabad, csak a tányérban, mert különben rágós lesz a máj.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!