spenót
#Receptek

Spenótos rakott krumpli a teltebb idomokért

2013.10.22.
1 perces olvasási idő

A rakott krumplit mindenki ismeri, bolondítsd meg egy kis spenóttal, hogy különlegesebb íze legyen ennek a hagyományos ételnek. Így különlegességként kínálhatod vashiányos és hízni vágyó vendégeidnek, családtagjaidnak.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 8 tojás
  • 10 dkg füstölt kolbász (elhagyható)
  • 15-20 dkg sajt
  • 1 csomag mirelit spenót
  • 5 dl tejföl
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A burgonyát főzd meg héjában, s karikázd fel. A tojásokat főzd keményre és karikázd fel (a kolbászt is). Vajazz ki egy tűzálló tálat, és hintsd meg zsemlemorzsával. Az aljára fektess egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd (egy sor kolbászt), és locsold meg tejföllel. Aztán egy réteg fokhagymás, szerecsendiós spenótpüré jön. Így rétegezz tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jusson, arra pedig a reszelt sajt jön. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!