#Receptek

Spenót főzelék vashiányosoknak

2013.09.17.
0 perces olvasási idő

A spenót főzelék magába és köretként is rendkívül finom és egészséges. Alábbi receptünket ajánljuk vashiányos olvasóink figyelmébe.

Hozzávalók:spenót

  • 15-20 dkg spenót
  • 2,5 dl víz
  • 4-5 nagyobb fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 3-3,5 evőkanál rizsliszt

Elkészítés:

A spenótot megmosom, apróra vágom, és felrakom egy lábasba 2 dl főzőtejszínnel és 2 dl vízzel. Hozzáadom a fokhagymát.

Hagyom közepes gázon. Míg rotyog, addig a maradék főzőtejszínt összekeverem a rizsliszttel, majd belekeverem a spenótba. Megvárom, hogy felrotyogjon.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend