#Receptek

Káposztás sztrapacska lisztérzékenyeknek

2018.08.12.
0 perces olvasási idő

A szlovákok nemzeti ételkülönlegessége a sztrapacska, készítsd el otthonodban is! Káposztás variációját, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak, lentebb olvashatod.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej édes káposzta vagy 30 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, és olajon puhára pároljuk. A burgonyát szintén lereszeljük, s 1 tojással, liszttel, sóval galuska keménységű tésztát állítunk össze. A galuskát forró sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
A leszűrt tésztát végül a káposztára szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, összerázzuk, borssal ízesítjük.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend