tejföl
#Receptek

Tejfölös burgonyafőzelék lisztérzékenyeknek

2019.08.10.
0 perces olvasási idő

A tejfölös burgonyafőtelék remek köret, de önmagában is megállja a helyét. Készítsd el te is receptünk alapján, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1-2 evőkanál zsír / olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott hagyma
  • 1-2 evőkanál rizsliszt / kukoricaliszt
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 1 dl tejföl
  • (ecet)
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük. A zsírból vagy olajból és a rizslisztből világosbarna rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és a főtt burgonya levével. Simára elkeverjük, és a burgonyára öntjük. A berántott főzelékbe tesszük a tejfelt, (ecetet), tört borsot, majoránnát, és felforraljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend