Főoldal / RECEPTEK / Meggymártás lisztérzékenyeknek
  2019-08-07

Meggymártás lisztérzékenyeknek

Sok a meggy otthon és nem tudsz már velük mit kezdeni? Készíts gyümölcsmártást, amit -ha elrakod télire- akármikor fogyaszthatsz húsételek, de akár tészta mellé is. Az alábbi recept alapján készült gyümölcsmártásba a lisztérzékenyek is kockázat nélkül belenyalhatnak.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott meggy / más gyümölcs
  • 1-2 csapott evőkanál rizsliszt / kukoricakeményítő
  • (1 dl vörösbor)
  • csipet őrölt fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

4 dl forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a bort, sózzuk, cukrozzuk, szegfűszeggel, fahéjjal és néhány citromkarikával ízesítjük, majd megfőzzük benne a meggyet / gyümölcsöt. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük a mártást. Ha szükséges, cukorral és citromlével ízesítjük.
Ha bor nélkül készítjük, a víz mennyiségét 1 dl-rel növeljük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!