okróska
#Receptek

Okróska (hideg orosz leves) lisztérzékenyeknek

2013.09.16.
0 perces olvasási idő

Szeretnél egy könnyen, gyorsan elkészíthető levest, ami hidegen tökéletes? Itt egy orosz leves receptje, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • fél pohár uborkalé
  • 1 pohár főtt burgonya apró kockákra vágva
  • 2 friss kígyóuborka felkockázva
  • 2 evőkanál kapor apróra vágva
  • 1/2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 pohár újhagyma karika

Lé:

  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom leve
  • víz

Elkészítés:

A hozzávalókat belekeverjük az 1l lébe, majd néhány órára behűtjük. Hidegen fogyasszuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!