kapor
#Receptek

Kapormártás laktóz- és lisztérzékenyeknek

2013.07.22.
0 perces olvasási idő

Kapormártással feldobhatjuk húsételeinket illetve tésztához is remekül passzol. Lentebb egy olyan kapormártás receptjét olvashatod, amit egyszerű elkészíteni, emellett liszt-és laktózérzékenyek is fogyaszthatják

Hozzávalók:

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg kukorica- vagy rizsliszt
  • 3 dl csontlé
  • 1 csomó kapor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom, só

Elkészítés:

A rizslisztet felhevítjük és hozzáadjuk a margarint. Ha a margarin megolvadt, felengedjük a csontlével. Legyen mártás sűrűségű. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot, a sót, és amikor lehűlt, a citrom kifacsart levét.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend