recept
#Receptek

Sonkás-paradicsomos rizottó

2013.03.31.
1 perces olvasási idő

Lisztérzékenyek figyelmébe ajánlható ételkülönlegesség: a sonkás-paradicsomos rizottó. Némi segítség lehet, hogy elkelhet, de pár ismerős, barát vagy rokon bizton segít - és nem csak az elfogyasztásában.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 25-25 dkg főtt sonka és hámozott paradicsomrizotto
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1-1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék és olaj
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Hogyan készítsük el?

A rizst négyszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a fűszerkeveréket. Sóval, borssal ízesítjük, és kislángon puhára főzzük.

A főtt rizst lecsöpögtetjük, összekeverjük a paradicsomos mártással, a paprikával és a felkockázott sonkával. Ha szükséges, újrafűszerezzük. Végül tűzálló tálba simítjuk, a sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt aranyszínű lesz. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

étrend