Ma már a muffin receptek száma szinte határtalan: a sóstól az édesig találhatunk kedvünkre való receptet. Mi most egy olyan recepttel álltunk elő, amelyet tejérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 150 g cukor
- 150 g szobahőmérsékletű margarin
- 100 g kenyérpor (kukoricakeményítő)
- szódabikarbóna
- pár szem apróra vágott dió
- mazsola
- magozott meggy
- csokidarabkák
- 50 g rizsliszt
-
3 db tojás
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, melyben előzőleg elvegyítettük a szódabikarbónát. Szükség szerint egy kis vízzel/rizstejjel lazítjuk, de csak annyival, hogy könnyen keverhető legyen. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is hozzákeverjük a mazsolával és a dióval együtt.
A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral, és 1-1 kanálnyit teszünk bele a keverékből. Ezután belenyomunk 2-3 szem meggyet és néhány csokidarabkát, majd ráteszünk még egy kanálnyi keveréket. A tetejét megszórhatjuk vágott mandulával. 20-30 percig közepes lángon sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
(KamaszPanasz)