ravioli
#Receptek

Toszkán ravioli vashiányosoknak

2010.10.22.
1 perces olvasási idő

Olaszos étel, haladóknak! Kínáld keringési problémákkal küzdő vagy vashiányos barátaidat is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg durum liszt
  • 2 ek. olaj
  • 30 dkg paraj
  • 10 dkg sovány juhsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehér bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A lisztet kevés sóval, az olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapj! Kevés olajjal megkenjük és letakarava pihentetjük egy órát. A parajt megtisztítjuk és két percre forró vízbe dobjuk. Jól kinyomkodjuk és összevágjuk. Villával összetörjük a juhsajtot, majd összekeverjük a parajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval.

Kétfelé osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kiskanálnyi töltelékhalmokat rakunk az egyik tésztára. A közöket vízzel beecseteljük, majd ráborítjuk a másik lapot és a közöknél összenyomkodjuk. Derelyemetszővel kockákra vágjuk és bő, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük.

Nehézség: nehéz

Receptek vashiányosoknak