recept
#Receptek

Kefires csirkeszárny

2010.03.01.
0 perces olvasási idő

Ha egy félóra alatt összedobható finom, és egészséges vacsival szeretnéd meglepni a családot, az alábbi receptet neked találták ki! Ajánljuk a későbbi csontritkulás megelőzésére is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkeszárny
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl kefir
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 púpozott mokkás kanál só

Elkészítése:

  • A húst mindkét oldalán megsózzuk.
  • A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk.
  • A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük.
  • Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús