#Receptek

Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel hízókúrázóknak

2013.04.09.
0 perces olvasási idő

Igazi lélekmelegítő a a fűszeres, gőzölgő, sajtszószos csirke ezeken a barátságtalan ködös napokon. Hidd el, utána Te is másképp fogod látni a világot!

Hozzávalók:csirke

  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • 1 kis doboz (kb. 150 g) natúr krémsajt
  • 1 ek reszelt parmezán sajt
  • 1 ek finomra vágott friss tárkony
  • 1 csomag szélemetélt

Elkészítése:

  • Az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a nagyobb kockákra vágott csirkehúst.
  • Pirítsuk fehéredésig, sóval, borssal fűszerezzük. Kevés vizet aláöntve, lassú tűznél pároljuk puhára.
  • Ezután keverjük hozzá a tejszínt, a krémsajtot, a parmezánt és a tárkonyt.
  • A mártást fűzzük be sűrűre, majd a közben már kifőtt tésztára halmozva kínáljuk.

    Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús