#Receptek

Chilis bab lisztérzékenyeknek

2009.10.12.
1 perces olvasási idő

Ha kerti partiról, vagy csak egy kellemes baráti összeröffenésről van szó, a chilis bab lehet az egyik tuti recept, amivel a barátaidat leveheted a lábukról. Finom, sokan szeretik, könnyű elkészíteni és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

chili

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg nagy szemű fejtett bab megfőzve vagy konzerv
  • 30 dkg morzsolt főtt kukorica vagy konzerv
  • 1 darabolt hámozott paradicsom konzerv levével együtt
  • 1 tv vagy kaliforniai paprika
  • hagyma, fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika, vagy paprikakrém
  • chili paprika
  • só, bors, cukor
  • rizsliszt

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, majd kevés olajon pirosra sütjük.

Egy másik edényben az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és az apró kockákra vágott paprikát, pirospaprikával meghintjük, aztán összeforraljuk a paradicsommal.

Fűszerezzük sóval, borssal, pici cukorral, chili paprikával. Végül hozzáadjuk az előfőzött babot és kukoricát, és ha összeforrt, a csirkemell kockákat is.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús