#Receptek

Fokhagymás camembert leves lisztérzékenyeknek

2009.10.08.
1 perces olvasási idő

Sajt, fokhagyma, tej - ez a trió csakis valami igazán jót tartogathat. Íme egy recept lisztérzékenyeknek, és a franciás ízek kedvelőinek.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • 20 dkg camembert sajt
  • 8 dl zöldség erőleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál vaj3-4 evőkanál tej
  • fehér bors
  • színes bors
  • pirított gluténmentes kenyérkockák

leves

Elkészítése:

  • A megforrósított vajon megpirítjuk a rizslisztet.
  • Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. (Az erőlevest készíthetjük gluténmentes leveskockából is.)
  • Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. Őrölt fehér- és színes borssal fűszerezzük.
  • Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük.
  • Csészében tálaljuk, és pirított hajdinás kenyérkockákat szórunk a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!